Recept

Pivní jablečný koláč s vlašskými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 41534

Ingredience

60 g Cukr třtinový
0,3 kávová lžička Hřebíček mletý
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Melasa
140 g Mouka polohrubá
130 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
170 ml Olej slunečnicový
250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
10 g Zázvor celý
Karamelizovaná jablka
1 špetka Badyán
100 g Cukr třtinový
4 ks Jablka
2 polévková lžíce Limetková šťáva
75 g Máslo čerstvé
Pivní jablečný koláč s vlašskými ořechy
100 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 233kJ
16% Sacharidy 58 g
43% Tuky 32 g
4% Sodík 82 mg
13% Bílkoviny 7 g

Pivní jablečný koláč s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu nalijeme pivo, přidáme melasu a med, minutu povaříme. Sundáme ze sporáku a přidáme jedlou sodu.

2

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na měsíčky a zakápneme limetkovou šťávou.

3

V pánvi rozpálíme máslo, přidáme cukr, promícháme, přidáme badyán a necháme zkaramelizovat. Když směs začne zlátnout, přidáme jablka, vlašské ořechy a na mírném ohni necháme 10 minut probublávat.

4

V míse smícháme hladkou a polohrubou mouku, přidáme kypřící prášek do pečiva, mletý hřebíček, muškátový oříšek a špetku soli.

5

Troubu předehřejeme na 170 stupňů Celsia. V míse ušleháme vejce s cukrem, přimícháme olej, pivo s melasou a medem a postupně přimícháváme mouku a strouhaný zázvor. Vše důkladně promícháme.

6

Zapékací formu vymažeme máslem a na dno naskládáme zkaramelizovaná jablka, vše zalijeme těstem. Vložíme do trouby a pečeme asi 50 minut.

7

Po upečení necháme koláč vychladnout, pak ho vyklopíme na tác a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept