Jednoduchý recept

Jehněčí maso plněné játrovou nádivkou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 41537

Ingredience

600 g Bramborová kaše
100 g Cibule
300 ml Hovězí vývar základní
1000 g Jehněčí plec
300 g Játra jehněčí
150 ml Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
120 g Strouhanka
12 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 638kJ
9% Sacharidy 32 g
42% Tuky 31 g
84% Sodík 2 g
94% Bílkoviny 53 g

Jehněčí maso plněné játrovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso odblaníme, ořežeme přebytečný lůj a nařízneme tak, aby vznikla větší kapsa. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky. Játra umeleme, osolíme, opepříme, strouhanku namočíme v mléce a přidáme k játrům. Přimícháme vejce, cibuli a vymícháme nádivku, kterou naplníme kapsu. Maso uzavřeme, zpevníme párátky nebo zašijeme. V pekáčku rozškvaříme slaninu, přiložíme maso, podlijeme vývarem, potřeme máslem, osolíme a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi hodinu. Maso podléváme vodou a přeléváme výpekem.

2

Upečené maso s nádivkou naporcujeme, doplníme bramborovou kaší a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept