Video recept

Ravioli se špenátovou náplní

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Ravioli se špenátovou náplní 5 1
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 41539
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
náplň
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Ricotta
350 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
45 g Sýr Parmezán
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 942kJ
11% Sacharidy 41 g
30% Tuky 23 g
21% Sodík 427 mg
37% Bílkoviny 21 g
  • Ravioli se špenátovou náplní
  • Ravioli se špenátovou náplní
  • 1
  • Ravioli se špenátovou náplní
  • 2
  • Vložit obrázek

Ravioli se špenátovou náplní postup přípravy receptu:

1

Na pracovní desce zpracujeme osolenou mouku s rozšlehanými vejci a olejem. Vzniklé lepkavé těsto hněteme 10 minut dohladka. Zabalíme do fólie potřené olejem a necháme 30 minut odpočinout.

2

Propláchnutý a okapaný špenát podusíme v kastrole pod pokličkou 2-3 minuty. Po vymačkání přebytečné vody podušený špenát najemno nasekáme.

3

V míse smícháme ricottu s nastrouhaným parmezánem, rozšlehaným vejcem, špenátem, špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.

4

Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na obdélníky silné asi 3mm. Na jeden plát lžičkou položíme kopečky náplně a necháme mezi nimi malou mezeru. Mezery mezi kopečky potřeme rozšlehaným vejcem nebo vodou. Navrch položíme druhý plát těsta a kousek po kousku přitiskneme v mezerách mezi náplní.

5

Rádýlkem plát mezi kopečky rozkrájíme na čtverce. Těstoviny necháme 1 hodinu schnout rozložené na talíři nebo čisté utěrce.

6

Ravioli vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 4-5 minut, aby vyplavaly na hladinu. Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou.

7

Podáváme pokapané máslem nebo olivovým olejem a opepřené.

Komentáře a hodnocení

 
MonikaU
Ravioli se špenátovou náplní
Špenát máme doma všichni rádi, italskou kuchyni taky - vyzkoušíme!
 
Alba
Ravioli se špenátovou náplní
Já už jsem vyzkoušela a vynikající !
 
Karla
Ravioli se špenátovou náplní
Dobré ! Doporučuji !

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept