Ravioli se špenátovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli se špenátovou náplní
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 41539 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
náplň | |
---|---|
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Ricotta |
350 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
45 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 203,7mg |
Draslík | 558,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli se špenátovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní desce zpracujeme osolenou mouku s rozšlehanými vejci a olejem. Vzniklé lepkavé těsto hněteme 10 minut dohladka. Zabalíme do fólie potřené olejem a necháme 30 minut odpočinout. |
2 | Propláchnutý a okapaný špenát podusíme v kastrole pod pokličkou 2-3 minuty. Po vymačkání přebytečné vody podušený špenát najemno nasekáme. |
3 | V míse smícháme ricottu s nastrouhaným parmezánem, rozšlehaným vejcem, špenátem, špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem. |
4 | Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na obdélníky silné asi 3mm. Na jeden plát lžičkou položíme kopečky náplně a necháme mezi nimi malou mezeru. Mezery mezi kopečky potřeme rozšlehaným vejcem nebo vodou. Navrch položíme druhý plát těsta a kousek po kousku přitiskneme v mezerách mezi náplní. |
5 | Rádýlkem plát mezi kopečky rozkrájíme na čtverce. Těstoviny necháme 1 hodinu schnout rozložené na talíři nebo čisté utěrce. |
6 | Ravioli vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 4-5 minut, aby vyplavaly na hladinu. Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou. |
7 | Podáváme pokapané máslem nebo olivovým olejem a opepřené. |
Špenát máme doma všichni rádi, italskou kuchyni taky - vyzkoušíme!
Já už jsem vyzkoušela a vynikající !
Dobré ! Doporučuji !