Recept

Špagety s lečem na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41540
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 stroužek Česnek
600 g Lečo sterilované
1 kávová lžička Muškátový květ
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 30%
500 g Vepřové maso mleté
2 dl Víno červené
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 796 kcal
Kilojoule 3 332kJ
19% Sacharidy 68 g
45% Tuky 34 g
31% Sodík 620 mg
70% Bílkoviny 40 g

Špagety s lečem na víně postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a pod poklicí přivedeme k varu. Do vařící vody vysypeme špagety a povaříme asi 15 minut. Měkké scedíme a udržujeme v teple.

2

Na velké pánvi rozpálíme olej, přidáme na kolečka nakrájený česnek, vložíme mleté maso, které spolu s česnekem trochu restujeme. Zalijeme vínem, přisypeme nastrouhaný muškátový květ, zamícháme a vylijeme lečo. Podle vlastní chutě osolíme, opepříme, přiklopíme poklici, za občasného zamíchání povaříme přibližně 20 minut.

3

Špagety naporcujeme na hluboké talíře, polijeme připravenou směsi, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Poznámka

Špagety podáváme teplé jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept