Jehněčí kotlety s česnekem a bazalkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s česnekem a bazalkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41541 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
400 g | Fazole červené sterilované |
600 g | Jehněčí kotlety |
60 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej olivový extra panenský |
30 ml | Omáčka sojová pikantní |
4 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 103,2mg |
Draslík | 780,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 528,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Fazole červené sterilované, Jehněčí kotlety, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Omáčka sojová pikantní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s česnekem a bazalkou postup přípravy receptu:
1 | Kotlety lehce naklepeme, bazalku posekáme. Česnek utřeme se solí a polovinou bazalky, přilijeme olej a rozmícháme na pastu. Kotlety opepříme, potřeme česnekovou pastou s bazalkou a necháme chvíli odležet. |
2 | Fazole z konzervy nalijeme do rendlíku, přisypeme zbytek bazalky, ochutíme sojovou omáčkou a provaříme. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo a kotlety na něm osmažíme z obou stran. |
4 | Kotlety upravíme na talíře a doplníme ochucenými fazolemi. |