Tvarohová bábovka s olejem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohová bábovka s olejem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41542 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
250 g | Cukr moučkový |
25 g | Cukr práškový s vanilkovou příchutí |
15 g | Kypřicí prášek do pečiva |
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka polohrubá |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
250 g | Olej slunečnicový |
150 g | Rozinky tmavé |
250 g | Tvaroh měkký |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 188,1mg |
Draslík | 210,3mg |
Vláknina | 360,0mg |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 13,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Rozinky tmavé, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr práškový s vanilkovou příchutí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohová bábovka s olejem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přimícháme kypřící prášek, přidáme tvaroh, žloutky, cukr, rozinky, přilijeme olej a vymícháme těsto. Formu vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 35 až 40 minut. |
2 | Bábovku necháme vychladnout, vyklepneme ji z formy, posypeme vanilkovým cukrem a krájíme na řezy. |