Jednoduchý recept

Bábovka medová

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41545

Ingredience

20 g Citronová kůra
60 g Cukr moučkový
20 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
10 g Kypřicí prášek do pečiva
80 g Mandle mleté
60 g Med včelí
30 g Mouka polohrubá
260 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
20 g Tuk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 422 kcal
Kilojoule 1 766kJ
12% Sacharidy 45 g
31% Tuky 24 g
2% Sodík 37 mg
17% Bílkoviny 9 g

Bábovka medová postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme změklé máslo, přisypeme cukr, přidáme med a vyšleháme do pěny. Postupně přimícháme žloutky, drcené mandle, strouhanou citronovou kůru, mouku, kypřící prášek, smetanu a vyšlehaný sníh z bílků. Vymícháme hladké těsto.

2

Formu vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a naplníme těstem. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 35 až 40 minut.

3

Bábovku vyklopíme z formy, necháme vychladnout, posypeme vanilkovým cukrem a krájíme na řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept