Recept

Americký čokoládový dort

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 41546

Ingredience

300 g Cukr třtinový
1 ks Cukr vanilka
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
175 g Margarín
300 g Mouka pšeničná hladká
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Soda jedlá
3 ks Vejce slepičí
175 ml Voda pitná
90 g Čokoláda na vaření
Americká poleva
400 g Cukr krupice
2 ks Vaječný bílek slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 417kJ
28% Sacharidy 99 g
24% Tuky 18 g
12% Sodík 244 mg
13% Bílkoviny 7 g

Americký čokoládový dort postup přípravy receptu:

1

Čokoládu s vodou za stálého míchání rozpustíme. Vychladíme. V míse ušleháme změklý tuk a cukr. Přidáme celá vejce a znovu šleháme.

2

Zašleháme i měkkou čokoládu. Smícháme mouku, jedlou sodu a prášek do pečiva. Vmícháme do základu s čokoládou. Když se všechno pravidelně promíchá, přidáme vanilkový cukr a zakysanou smetanu.

3

Směs rozdělíme do 3 koláčových forem. Pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 190 °C, až směs nabude, je pružná a začíná se uvolňovat od formy.

4

Dorty vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

5

Připravíme americkou polevu: v žáruvzdorné nádobě smícháme všechny přísady. Nádobu dáme nad nádobu s horkou vodou a šleháme elektrickou metlou asi 12 minut, až je směs bílá, hustá a drží špičky.

6

Polovinu polevy použijeme na spojení tří vrstev, pak potřeme zbytkem polevy povrch i strany dortu. Vidličkou vytvarujeme na polevě špičky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept