Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41548
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Fazole
20 g Paprika mletá sladká
80 g Sádlo vepřové škvařené
20 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
300 g Vepřové koleno uzené
300 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 202kJ
9% Sacharidy 33 g
46% Tuky 34 g
43% Sodík 853 mg
39% Bílkoviny 22 g

Maďarský šoulet postup přípravy receptu:

1

Fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den dáme fazole, vepřové koleno a bůček vařit do osolené vody, která by měla přesahovat suroviny v hrnci o 6 cm. Vaříme na mírném ohni asi hodinu, až jsou fazole i maso měkké a tekutina vyvařená. Maso vyjmeme, vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky, bůček na plátky. V kastrolu na rozpáleném sádle osmahneme cibuli nakrájenou nadrobno a prolisovaný česnek, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přimícháme k fazolím, přidáme nakrájené vepřové koleno, dosolíme.

2

Do pekáče vymazaného sádlem rozložíme na dno fazolovou směs, tu poklademe na kolečka nakrájeným osoleným vejcem natvrdo a plátky bůčku. Posolíme, pokapeme rozpuštěným sádlem a dáme zapéct do mírně vyhřáté trouby asi na 45 minut.

Poznámka

Fazole je nutné přes noc namočit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept