Houbové lasagne s čedarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové lasagne s čedarem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41550 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
500 g | Houby čerstvé |
150 g | Lasagne |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata |
500 g | Špenát listový mražený |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Čedar |
bílá omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
90 g | Máslo čerstvé |
900 ml | Mléko polotučné |
90 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 85,5mg |
Draslík | 787,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Lasagne, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špenát listový mražený, Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové lasagne s čedarem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme očištěné, nakrájené houby, rozdrcený česnek a smažíme 5 minut. Přisypeme hladkou mouku a mícháme ještě 1 minutu. Přidáme rajčata, nasekanou bazalku a podle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou dusíme 20 minut. |
2 | Příprava omáčky: Na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, krátce zamícháme a postupně přiléváme mléko. Za stálého míchání vaříme zvolna 2-3 minuty. Okořeníme, ochutíme hořčicí a odstavíme z plotny. |
3 | Rozmrazený špenát osolíme a opepříme, lžící z něj vytvarujeme kuličky. |
4 | Do zapékací mísy nalijeme 1/3 houbové směsi a navrch položíme část špenátových kuliček. Pokryjeme 1/3 omáčky a 1/3 nastrouhaného čedaru. Navrch položíme polovinu lasagní. Vrstvy opakujeme, nakonec povrch posypeme nastrouhaným sýrem. |
5 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut dozlatova. |