Želatinový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želatinový dort
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41554 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
40 g | Cukr krupice |
30 g | Kakao |
70 g | Ořechy lískové |
80 ml | Šlehačka ve spreji |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
750 ml | Voda pitná |
35 g | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 60,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy lískové, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Šlehačka ve spreji, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Želatinový dort postup přípravy receptu:
1 | Želatinu necháme ve vodě nabobtnat, pak ji přivedeme k varu, přisypeme cukr, provaříme a odstavíme. Rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přimícháme kakaový prášek a do druhé drcené ořechy. Smetanu vyšleháme a do každé želatiny vmícháme polovinu. Želatina musí být částečně vychladlá, ale ještě musí téct. Jednu po druhé nalijeme do dortové formy a necháme vychladnout. |
2 | Vychladlý dort naporcujeme a zdobíme šlehačkou. |