Recept

Bílý čokoládový dort

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41555

Ingredience

175 g Cukr krupice
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
125 g Mouka pšeničná hladká
90 g Máslo čerstvé
6 ks Vejce slepičí
50 g Čokoláda bílá
Náplň
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 736kJ
11% Sacharidy 39 g
35% Tuky 26 g
3% Sodík 63 mg
13% Bílkoviny 7 g

Bílý čokoládový dort postup přípravy receptu:

1

Vyšleháme máslo, cukr a celá, vejce do pěny elektrickým šlehačem.

2

Přimícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu a maizenu. Po částech a zlehka přidáme směs a zamícháme do ušlehaného základu.

3

Hmotu nalijeme do připravené formy a stejnoměrně rozetřeme. Pečeme 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je dort dobře propečený.

4

Obrátíme ho na drátěnou podložku a necháme vychladnout. Dort rozkrojíme a potřeme polovinou ušlehané šlehačky. Obě poloviny spojíme a šlehačkou potřeme i povrch. Zbytek šlehačky nastříkáme po okraji a po stranách.

5

Celý dort ozdobíme hoblinami z bílé čokolády.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept