Vepřová panenka s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s fazolemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41557 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
300 g | Fazole bílé sterilované |
100 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev sterilovaná |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 169,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Chilli paprička, Fazole bílé sterilované, Mrkev sterilovaná, Šalotka, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozpálíme máslo, přidáme nakrájený česnek, šalotku, petrželovou nať, drobně nasekanou chilli papričku, vylijeme scezené fazole, scezenou mrkev, dobře promícháme, osolíme, opepříme, vylijeme smetanu, za stálého míchání zahřejeme a stáhneme z ohně. |
2 | Panenku osolíme, opepříme, zabalíme do anglické slaniny, položíme na plech a v horké troubě pečeme nejdéle 20 minut. |
3 | Upečenou panenku nakrájíme na porce, položíme na mělký talíř, přidáme omáčku a podáváme. |
Poznámka
Vepřovou panenku podáváme teplou na teplém talíři. Můžeme přidat nakrájené rajče.