Sladkokyselý květák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselý květák
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41560 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Grapefruity |
500 g | Květák |
3 polévková lžíce | Med včelí |
20 g | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 504,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 605,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Grapefruity, Květák, Med včelí, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselý květák postup přípravy receptu:
1 | Květák uvaříme v hrnci s vodou do poloměkka, necháme vychladnout, rozebereme na růžičky a dáme do mísy. Přidáme drobně nasekanou chilli papričku, nasekanou petrželovou nať. Grapfruit oloupeme, měsíčky rozkrojíme a vložíme do mísy. Do malé misky vymačkáme šťávu z 1 ks pomeranče, přidáme do ní med, dobře rozšleháme a zalijeme květák a nakrájený grapfruit. |
2 | Salát osolíme, vařečkou promícháme a porcujeme na talíře. |
Poznámka
Salát servírujeme jako studený předkrm.