Rybízová roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybízová roláda
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41561 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
125 g | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
---|---|
4 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 125,7mg |
Draslík | 39,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Marmeláda rybízová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybízová roláda postup přípravy receptu:
1 | Na plech dáme pečící papír a ten potřeme máslem. |
2 | Vejce a cukr šleháme do pěny elektrickou metlou, až zůstává brázda. |
3 | Přidáme mouku a lehce vmícháme hmoty z vajec a cukru. Těsto stejnoměrně rozetřeme do připravené formy. Pečeme asi 10 minut v troubě předehřáté na 220 °C, až roláda zezlátne a začne se uvolňovat od stěn plechu. |
4 | Piškot vyklopíme na bohatě pocukrovaný papír. Odloupneme papír z pečení a strany piškotu seřízneme ostrým nožem. Roládu a pečicí papír srolujeme dohromady. Necháme stát asi 2-3 minuty. |
5 | Potřeme roládu ohřátou marmeládou a zase ji stočíme. Zabalíme pevně do fólie a necháme zcela vychladnout. Vybalíme ji z fólie, pocukrujeme a před podáváním roládu nakrájíme. |