Sekané řízky se sardelkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekané řízky se sardelkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41562 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Sardelová pasta |
50 g | Slanina vepřová |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Strouhanka |
Na placky | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 g | Majoránka |
500 g | Maso mleté - mix |
1 dl | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kudrnka |
150 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 102,1mg |
Draslík | 207,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Strouhanka, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sardelová pasta, Smetana 12% (konzumní), Maso mleté - mix, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekané řízky se sardelkou postup přípravy receptu:
1 | Do mletého masa přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, nasekanou petrželku, vejce a strouhanku. Vše důkladně prohněteme a necháme odpočinout. Na vále posypaném strouhankou z hmoty vytvoříme menší placky, obalíme strouhankou a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Placky vyskládáme do pekáče, každou potřeme sardelovou pastou a navršíme na ni cibulku, kterou jsme osmažili na slanině. Zalijeme smetanou, posypeme strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, až strouhanka na povrchu zrůžoví. |