Recept

Sekané řízky se sardelkou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41562
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
20 g Sardelová pasta
50 g Slanina vepřová
1 dl Smetana 12% (konzumní)
100 g Strouhanka
Na placky
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 g Majoránka
500 g Maso mleté - mix
1 dl Olej rostlinný
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kudrnka
150 g Strouhanka
8 g Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 126kJ
8% Sacharidy 27 g
49% Tuky 37 g
45% Sodík 904 mg
30% Bílkoviny 17 g

Sekané řízky se sardelkou postup přípravy receptu:

1

Do mletého masa přidáme prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, nasekanou petrželku, vejce a strouhanku. Vše důkladně prohněteme a necháme odpočinout. Na vále posypaném strouhankou z hmoty vytvoříme menší placky, obalíme strouhankou a osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji. Placky vyskládáme do pekáče, každou potřeme sardelovou pastou a navršíme na ni cibulku, kterou jsme osmažili na slanině. Zalijeme smetanou, posypeme strouhankou a polijeme rozpuštěným máslem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, až strouhanka na povrchu zrůžoví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept