Recept

Jehněčí rendlík s tykví a lusky okry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 41566

Ingredience

2 ks Bobkový list
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Jehněčí kýta
0,5 kávová lžička Kmín mletý
300 g Okra - Ibišek jedlý
3 polévková lžíce Olej rostlinný
3 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
3 ks Rajčata
4 špetka Sůl
400 g Tykev
0,3 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 922kJ
5% Sacharidy 18 g
33% Tuky 25 g
18% Sodík 359 mg
56% Bílkoviny 31 g

Jehněčí rendlík s tykví a lusky okry postup přípravy receptu:

1

Omyjeme jehněčí maso, osušíme a nakrájíme na sousta. Lusky okry omyjeme a příčně rozpůlíme. Dužinu z tykve rovněž nakrájíme na sousta. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli jemně nasekáme a česnek prolisujeme. Nakrojíme rajčata do kříže a přelijeme vroucí vodou. Zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme semen.

2

Na velké pánvi rozpálíme olej a postupně na něm opečeme maso dohněda a poté vyndáme z pánve. Na šťávě z masa podusíme cibuli a česnek. Maso vrátíme na pánev, přidáme bobkové listy, kmín, rajský protlak, sůl, pepř, víno a citrónovou šťávu. 2 minuty společně povaříme, potom přidáme do pánve lusky okry, dužinu z tykve a rajčat. Vše povaříme v nezakryté pánvi, při mírné teplotě 25 minut. Po dochucení solí či pepřem můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept