Jednoduchý recept

Starodávný kečup

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41570
Kategorie: Omáčky studené

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 ks Feferony
1 kávová lžička Garam masala
4 ks Hřebíček
12 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
100 ml Vodka
Horké koření [39441]
2 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Hřebíček
2 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín celý
4 kávová lžička Koriandr celý
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Skořice celá

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 224 kcal
Kilojoule 938kJ
8% Sacharidy 28 g
3% Tuky 2 g
7% Sodík 139 mg
9% Bílkoviny 5 g

Starodávný kečup postup přípravy receptu:

1

Rajčata oloupeme a nakrájíme, zeleninu rozemeleme. Poté smícháme všechny ingredience kromě alkoholu a zvolna dusíme doměkka. Dle potřeby podlejeme, ale co nejméně.

2

Jakmile směs zhoustne, přilijeme víno a vodku a krátce povaříme. Vyjmeme hřebíček, rozdělíme do sklenic a necháme vychladnout.

3

Horké koření [39441]:

4

Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Poznámka

místo vodky můžeme použít jiný destilát

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept