Starodávný kečup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Starodávný kečup
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 41570 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Feferony |
1 kávová lžička | Garam masala |
4 ks | Hřebíček |
12 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
100 ml | Vodka |
Horké koření [39441] | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Hřebíček |
2 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Kmín celý |
4 kávová lžička | Koriandr celý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice celá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Cukr moučkový, Feferony, Hřebíček, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Víno bílé, Vodka, Chilli koření mleté, Hřebíček, Kardamom, Kmín celý, Koriandr celý, Muškátový oříšek, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Starodávný kečup postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme a nakrájíme, zeleninu rozemeleme. Poté smícháme všechny ingredience kromě alkoholu a zvolna dusíme doměkka. Dle potřeby podlejeme, ale co nejméně. |
2 | Jakmile směs zhoustne, přilijeme víno a vodku a krátce povaříme. Vyjmeme hřebíček, rozdělíme do sklenic a necháme vychladnout. |
3 | Horké koření [39441]: |
4 | Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici. |
Poznámka
místo vodky můžeme použít jiný destilát