Recept

Zeleninový rendlík se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 41572

Ingredience

125 g Anglická slanina
750 g Brambory
100 g Cibule
300 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pažitka
2 špetka Pepř černý mletý
300 g Pórek
150 g Sýr Eidam cihla 30%
3 špetka Sůl
150 g Žampiony čerstvé
2 polévková lžíce Tuk rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 412kJ
12% Sacharidy 44 g
47% Tuky 35 g
24% Sodík 489 mg
41% Bílkoviny 23 g

Zeleninový rendlík se slaninou postup přípravy receptu:

1

Uvaříme brambory ve slupce (25 minut). Mrkev a pórky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, respektive na kroužky. Mrkve a pórky blanšírujeme ve vroucí vodě a poté zchladíme. Žampióny očistíme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky. Oloupeme cibuli a rozkrojíme na osminky. Brambory oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Ve velké pánvi rozpálíme máslo, na něm opečeme slaninu, vyndáme ji z pánve a odložíme stranou. Na tuku postupně opečeme brambory a zeleninu. Všechny přísady dáme na velkou pánev a okořeníme solí a pepřem. Posypeme sýrem nakrájeným na kostičky, pánev zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě necháme sýr roztavit. Rendlík podáváme sypaný ruličkami pažitky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept