Zeleninový rendlík se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový rendlík se slaninou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 41572 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
125 g | Anglická slanina |
750 g | Brambory |
100 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Pórek |
3 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 30% |
150 g | Žampiony čerstvé |
2 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 39,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 131,4mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Pažitka, Sůl, Žampiony čerstvé, Tuk rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový rendlík se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme brambory ve slupce (25 minut). Mrkev a pórky očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, respektive na kroužky. Mrkve a pórky blanšírujeme ve vroucí vodě a poté zchladíme. Žampióny očistíme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky. Oloupeme cibuli a rozkrojíme na osminky. Brambory oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Ve velké pánvi rozpálíme máslo, na něm opečeme slaninu, vyndáme ji z pánve a odložíme stranou. Na tuku postupně opečeme brambory a zeleninu. Všechny přísady dáme na velkou pánev a okořeníme solí a pepřem. Posypeme sýrem nakrájeným na kostičky, pánev zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě necháme sýr roztavit. Rendlík podáváme sypaný ruličkami pažitky. |