Recept

Jablečno-hruškový páj se zázvorem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41579

Ingredience

ořechové těsto
1 polévková lžíce Citronová šťáva
25 g Cukr krupice
70 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
15 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
mandlové těsto
1 ks Cukr skořicový
120 g Cukr třtinový
120 g Mandle
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
ovocná náplň
1 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
1 ks Cukr skořicový
120 g Cukr třtinový
3 ks Hrušky
3 ks Jablka
20 g Máslo čerstvé
40 g Zázvor nakládaný

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 791kJ
24% Sacharidy 88 g
47% Tuky 35 g
3% Sodík 54 mg
13% Bílkoviny 8 g

Jablečno-hruškový páj se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosijeme 70 g hladké mouky se solí, přidáme 15 g mletých vlašských ořechů a zamícháme 25 g krupicového cukru.

2

Změklé máslo (60 g) nakrájíme na malé kousky a pomocí vidličky těsto zhruba zpracujeme. Pak pomalu přiléváme studenou vodu s rozmíchaným žloutkem a lžíci citronové šťávy. Promícháme a těsto dobře uhněteme. Těsto musí být polotuhé, hladké a vláčné. Nesmí se lepit.

3

Na mírně pomoučeném vále těsto zformujeme do válečku, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.

4

Nastříháme si pečící papír velikosti koláčové formy. Těsto položíme na střed pečícího papíru, z kterého vyválíme plát o síle 3 mm na tvar formy pečícího plechu. Placka by měla být vždy alespoň o 2,5 cm větší, než je forma.

5

Pokud se těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme na požadovaný tvar. Trhliny placky zacelíme. Pečící papír s těstem lehce přeneseme a těsto položíme do pečící formy.

6

Okraje vidličkou přitiskneme o okraje formy a dáme na 10 minut do mrazničky.

7

Mezitím si připravíme druhé, mandlové těsto: do mísy dáme 120 g mletých loupaných mandlí, smícháme je s 2 lžícemi hladké mouky, 120 g třtinového cukru, 80 g měkkého másla a 1 skořicovým cukrem. Směs dobře promícháme a uhněteme. Vyválíme z něj stejnou placku, jako z prvního těsta.

8

Jablka s hruškami omyjeme a osušíme. Omyté ovoce oloupeme, rozkrájíme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme je na plátky a poklademe je ozdobně na první připravené těsto, které jsme měli v mrazničce. Mezi hrušky a jablka rozložíme nakládaný zázvor. Vše posypeme skořicovým a třtinovým cukrem. Poklademe plátky másla a zakryjeme druhým, mandlovým těstem.

9

Koláč dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C, zakryjeme ho pečícím papírem a pečeme 10 minut. Teplotu snížíme na 175°C a pečeme dalších 35-40 minut.

10

Upečený páj necháme vychladnout, posypeme práškovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept