Jednoduchý recept

Tagliatelle s chobotničkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4158

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 polévková lžíce Chilli omáčka
1 kg Chobotnice
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
425 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Tagliatelle
5 l Voda pitná
125 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 830 kcal
Kilojoule 3 474kJ
35% Sacharidy 125 g
10% Tuky 8 g
47% Sodík 947 mg
99% Bílkoviny 56 g

Tagliatelle s chobotničkami postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím ostrým nožem vykucháme chobotničky, odstraníme váček s barvivem, odřízneme ústní část, přísavky a špičky chapadel. Očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny.

3

Nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem restujeme na rozpáleném oleji při střední teplotě, až cibule změkne. Přidáme rajčatový protlak, víno, chilli omáčku, nasekanou bazalku a ochutíme solí a pepřem.

4

Omáčku přivedeme k varu, teplotu snížíme a asi 10min provaříme. Poté vložíme chobotničky a vaříme ještě cca 5-10min až změknou.

5

Tagliatelle rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept