Tagliatelle s chobotničkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s chobotničkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4158 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 kg | Chobotnice |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
425 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Tagliatelle |
125 ml | Víno bílé |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 949,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 396,2mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli omáčka, Chobotnice, Cibule, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s chobotničkami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím ostrým nožem vykucháme chobotničky, odstraníme váček s barvivem, odřízneme ústní část, přísavky a špičky chapadel. Očistíme, omyjeme a překrojíme na poloviny. |
3 | Nadrobno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem restujeme na rozpáleném oleji při střední teplotě, až cibule změkne. Přidáme rajčatový protlak, víno, chilli omáčku, nasekanou bazalku a ochutíme solí a pepřem. |
4 | Omáčku přivedeme k varu, teplotu snížíme a asi 10min provaříme. Poté vložíme chobotničky a vaříme ještě cca 5-10min až změknou. |
5 | Tagliatelle rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. |