Recept

Krůtí maso zapečené s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 41580
Kategorie: Brambory

Ingredience

600 g Brambory
0,3 ks Bujón zeleninový
600 g Krůtí prsa
140 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
50 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Na omáčku
1 ks Cibule
300 g Fenykl sladký - hlíza
300 g Karotka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
250 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,288 kcal
Kilojoule 5 389kJ
11% Sacharidy 39 g
134% Tuky 100 g
14% Sodík 271 mg
104% Bílkoviny 59 g

Krůtí maso zapečené s bramborami postup přípravy receptu:

1

V 250 ml vody uvaříme zeleninový bujón, brambory uvaříme ve slupce v 750 ml vody, slijeme, necháme prochladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké a krátké hranolky, cibuli a fenykl nakrájíme nadrobno. Z 50 g másla a 30 g hladké mouky připravíme světlou jíšku. Krůtí řízky nakrájíme na nudličky. Sýr nahrubo nastrouháme.

2

Na 60 g másla zpěníme cibuli, přidáme fenykl a mrkev, vmícháme jíšku a zašleháme vývar se smetanou, přidáme 1/4 lžičku pepře a 1/4 lžičky soli. Směs na mírném plameni povaříme asi 10 minut.

3

V mezičase na oleji osmažíme krůtí maso, mírně osolíme a opepříme.

4

Dno zapékací mísy vymazané 30 g másla vyložíme polovinu plátků brambor, překryjeme masem, přelijeme polovinou zeleninové omáčky, rozložíme zbylé brambory, přelijeme druhou polovinou omáčky a v troubě předehřáté na 190°C pečeme zhruba půl hodiny.

5

Pět minut před koncem pečení směs zasypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept