Recept

Restované okurky s masem - Ói son

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 41584
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

300 g Hovězí kýta
200 g Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej stolní
1 g Paprika mletá sladká
4 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 ml Voda pitná
Omáčka
1,1 g Česnek
4 g Cukr krupice
2 ml Olej sezamový
6 ml Omáčka sójová
0,1 g Pepř černý mletý
2,3 g Pórek
1 g Sezam - semena
Sladký ocet
24 g Cukr krupice
100 g Houby Shitake sušené
60 ml Ocet kvasný lihový
4 g Sůl
15 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 316kJ
8% Sacharidy 28 g
19% Tuky 14 g
42% Sodík 844 mg
36% Bílkoviny 20 g

Restované okurky s masem - Ói son postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme na hodinu do vody, potom je necháme okapat, odřežeme jim nožičky a nakrájíme je na kousky. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Kousky masa a kousky hub smícháme s kořenící omáčkou a orestujeme tuto směs na pánvi.

2

Salátovou okurku důkladně umyjeme, nakrájíme na špalíčky 2cm dlouhé. Každý špalíček okurky několikrát nařízneme do poloviny špalíčku. Naříznuté špalíčky restujeme na pánvi po dobu jedné minuty, vyjmeme a necháme vychladnout.

3

Z rozšlehaného vejce připravíme omeletu, kterou nakrájíme na stejně velké kousky jako houby a maso.

4

Do zářezů orestovaných kousků okurek vložíme kousky

5

omelety a rozdělíme do nich také masovou směs. Naplněné okurky pokropíme sladkým octem, (který také můžeme servírovat zvlášť v misce), a na ozdobu posypeme okurky červenou papričkou. Pokrm podáváme studený.

6

Příprava sladkého octa:

7

Ve 4 lžících octa rozmícháme 2 lžíce cukru a lžíci vody, směs ochutíme solí.

8

Příprava omáčky:

9

Do sójové omáčky přimícháme lžičku cukru, nasekaný pórek, nasekaný česnek a půl lžičky sezamového oleje. Směs ochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Pro přípravu tohoto pokrmu je vhodné použít rovné, dlouhé a užší okurky. Sladkým octem se okurky kropí těsně před podáváním, aby si zachovali zelenou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept