Restované okurky s masem - Ói son - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované okurky s masem - Ói son
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 41584 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Hovězí kýta |
200 g | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 g | Paprika mletá sladká |
4 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
1,1 g | Česnek |
4 g | Cukr krupice |
2 ml | Olej sezamový |
6 ml | Omáčka sójová |
0,1 g | Pepř černý mletý |
2,3 g | Pórek |
1 g | Sezam - semena |
Sladký ocet | |
24 g | Cukr krupice |
100 g | Houby Shitake sušené |
60 ml | Ocet kvasný lihový |
4 g | Sůl |
15 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 731,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 255,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Okurka salátová, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Česnek, Cukr krupice, Olej sezamový, Sezam - semena, Cukr krupice, Houby Shitake sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restované okurky s masem - Ói son postup přípravy receptu:
1 | Houby namočíme na hodinu do vody, potom je necháme okapat, odřežeme jim nožičky a nakrájíme je na kousky. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na stejně velké kousky jako maso. Kousky masa a kousky hub smícháme s kořenící omáčkou a orestujeme tuto směs na pánvi. |
2 | Salátovou okurku důkladně umyjeme, nakrájíme na špalíčky 2cm dlouhé. Každý špalíček okurky několikrát nařízneme do poloviny špalíčku. Naříznuté špalíčky restujeme na pánvi po dobu jedné minuty, vyjmeme a necháme vychladnout. |
3 | Z rozšlehaného vejce připravíme omeletu, kterou nakrájíme na stejně velké kousky jako houby a maso. |
4 | Do zářezů orestovaných kousků okurek vložíme kousky |
5 | omelety a rozdělíme do nich také masovou směs. Naplněné okurky pokropíme sladkým octem, (který také můžeme servírovat zvlášť v misce), a na ozdobu posypeme okurky červenou papričkou. Pokrm podáváme studený. |
6 | Příprava sladkého octa: |
7 | Ve 4 lžících octa rozmícháme 2 lžíce cukru a lžíci vody, směs ochutíme solí. |
8 | Příprava omáčky: |
9 | Do sójové omáčky přimícháme lžičku cukru, nasekaný pórek, nasekaný česnek a půl lžičky sezamového oleje. Směs ochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Pro přípravu tohoto pokrmu je vhodné použít rovné, dlouhé a užší okurky. Sladkým octem se okurky kropí těsně před podáváním, aby si zachovali zelenou barvu.