Špenátový salát s česnekem - Šígumči námul - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s česnekem - Šígumči námul
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 41585 |
Ingredience
0,2 g | Paprika červená |
400 g | Špenát listový čerstvý |
4 g | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Kořenící omáčka | |
---|---|
2,8 g | Česnek |
8 ml | Olej sezamový |
3 ml | Omáčka sójová |
4,5 g | Pórek |
3,5 g | Sezam - semena |
2 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 567,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Česnek, Olej sezamový, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát s česnekem - Šígumči námul postup přípravy receptu:
1 | Z čerstvého špenátu odstraníme kořen a špenát rozdělíme na části, u kterých nařízneme spodní stonky. Špenát důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Papriku opláchneme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na tenoučké centimetrové nudličky. |
2 | Kořenící omáčku připravíme smícháním sójové omáčky s nasekaným pórkem, nasekaným česnekem, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Směs ochutíme solí. |
3 | Rozkrájený špenát spaříme nad vroucí vodou v hrnci a potom jej propereme pod tekoucí vodou a z propláchnutého špenátu vodu vymačkáme. Potom všechen špenát nakrájíme na delší nudličky a do nich důkladně vmícháme kořenící omáčku. Salát před podáváním ozdobíme tenkými nudličkami papriky. |
4 | Pokrm podáváme studený. |
Poznámka
Odrůda špenátu Pohangcho je tvrdší, než ostatní odrůdy špenátu, proto ho spařujeme o 2 minuty déle. Vodu z propraného špenátu vymačkáváme jemně, aby nebyl příliš vysušený.