Špagety se slávkami a smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se slávkami a smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4159 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1,5 kg | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 109g |
---|---|
Cholesterol | 130,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 626,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Mušle slávky, Špagety, Makarony, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se slávkami a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím očistíme slávky a zbavíme je byssových vláken. |
3 | Ve velkém hrnci rozpálíme olej a velmi krátce orestujeme prolisovaný česnek. Přilijeme víno, vložíme slávky a pod pokličkou při nízké teplotě asi 5min podusíme. Slávky vyjmeme, použijeme pouze neotevřené. |
4 | Do šťávy vmícháme smetanu, nakrájenou bazalku, ochutíme solí a pepřem a ještě asi 2min povaříme. |
5 | Špagety rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme. |