Brambory bylinkové s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory bylinkové s cibulí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 41591 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
900 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
125 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 954,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory bylinkové s cibulí postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s vroucí vodou uvaříme nakrájené brambory doměkka, poté scedíme. |
2 | Rozpustíme v pánvi máslo, přidáme červenou cibuli nakrájenou na 8 dílů, rozetřený česnek, citronovou šťávu a vaříme 3 minuty. Přidáme uvařené brambory a promícháme. Pod pokličkou vaříme 25 minut. |
3 | Brambory posypeme tymiánem, osolíme, opepříme a ihned podáváme. |