Rizoto se sterilizovanou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto se sterilizovanou zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 41594 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
300 g | Cottage jihočeský-maďarská zelenina |
500 g | Hovězí maso mleté |
2 dl | Kečup ostrý |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 30% |
0,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 51,7mg |
Draslík | 361,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cottage jihočeský-maďarská zelenina, Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto se sterilizovanou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rýže: V kastrůlku rozpálíme 2 lžíce oleje, vsypeme rýži, stálým mícháním osmahneme, zalijeme horkou vodou, promícháme a vložíme do předehřáté trouby na 15 minut. Vyndáme z trouby a udržujeme v teple. |
2 | Do pánve vlijeme zbytek oleje, rozpálíme a na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme drobně nakrájenou chilli papričku, mleté maso, zamícháme, maso opečeme, posypeme mletou paprikou, vlijeme sterilizovanou zeleninu, kečup a dovaříme doměkka. |
3 | Měkké maso a zeleninu přeložíme do mísy, přidáme připravenou rýži, dobře promícháme a upravíme na talíře. |
4 | Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Rizoto podáváme teplé s kyselou okurkou.