Recept

Rizoto se sterilizovanou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 41594
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Cottage jihočeský-maďarská zelenina
500 g Hovězí maso mleté
2 dl Kečup ostrý
1 dl Olej slunečnicový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
300 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 30%
0,6 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 425kJ
15% Sacharidy 54 g
34% Tuky 26 g
10% Sodík 193 mg
56% Bílkoviny 32 g

Rizoto se sterilizovanou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Rýže: V kastrůlku rozpálíme 2 lžíce oleje, vsypeme rýži, stálým mícháním osmahneme, zalijeme horkou vodou, promícháme a vložíme do předehřáté trouby na 15 minut. Vyndáme z trouby a udržujeme v teple.

2

Do pánve vlijeme zbytek oleje, rozpálíme a na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme drobně nakrájenou chilli papričku, mleté maso, zamícháme, maso opečeme, posypeme mletou paprikou, vlijeme sterilizovanou zeleninu, kečup a dovaříme doměkka.

3

Měkké maso a zeleninu přeložíme do mísy, přidáme připravenou rýži, dobře promícháme a upravíme na talíře.

4

Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.

Poznámka

Rizoto podáváme teplé s kyselou okurkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept