Kuře na bylinkovém másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na bylinkovém másle
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 41597 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo bylinkové |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
175 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 157,3mg |
Draslík | 638,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Máslo bylinkové, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na bylinkovém másle postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy dáme strouhanku, petržel, citronovou kůru, špetku soli a pepře. Na pánvi pak rozpustíme máslo a přelijeme do mísy. Přidáme hořčici a pořádně promícháme. Necháme vychladnout. |
2 | Omytá a osušená kuřecí prsa obalíme v mouce, poté ve vajíčku a následně v těstíčku, které se vytvořilo v míse. Stehna poté přeneseme na rošt a pečeme cca 35 minut na 200 stupňů. Maso by mělo být křehké a kůrčička příjemně křupavá. |
Poznámka
Podáváme s pečenými brambory posypanými tymiánem.