Zelenina smetanová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina smetanová
Zelenina smetanová
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 41598 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
2 ks | Pórek |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
4 kávová lžička | Voda pitná |
3 dl | Vývar zeleninový |
450 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 2,7mg |
Draslík | 703,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej arašídový (podzemnicový), Voda pitná, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Solamyl - bramborový škrob, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina smetanová postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené listy čínského zelí blanšírujeme ve vroucí vodě 30 vteřin, poté scedíme, propláchneme ve studené vodě a znovu přecedíme. |
2 | Ve woku rozehřejeme olej a přidáme čínské zelí, rozetřený česnek a nakrájený pórek. Smažíme 3 minuty, přidáme sójovou omáčku, vývar a pod pokličkou necháme dusit 10 minut. |
3 | Zeleninu vyndáme z woku a dáme stranou. Vývar přivedeme k varu a vaříme, dokud se polovina neodpaří. |
4 | Smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku, necháme přejít varem, dokud vývar nezhoustne. Vmícháme zeleninu, smetanu a minutu povaříme. |
5 | Ihned podáváme. |