Novohradský vepřový plátek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Novohradský vepřový plátek
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 416 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
500 g | Lečo sterilované |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
40 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1000 g | Vepřový bok |
500 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 93,5mg |
Draslík | 458,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vepřový bok, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lečo sterilované, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Novohradský vepřový plátek postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme a zbavíme kostí. Nakrájíme jej na silnější plátky (1ks na porci), mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Na rozehřátém tuku plátky masa po obou stranách opečeme. |
3 | V tuku od opékání masa osmahneme oloupanou a na plátky nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, lečo a směs nalijeme na plátky masa. V troubě dusíme doměkka. |
4 | V polovině dušení přilijeme zbylou vodu a smetanu rozšlehanou s prosátou moukou. Dusíme doměkka. |
5 | Nakonec přidáme žampiony nakrájené na plátky a ještě podusíme. |
Místo bůčku jsem použila libové vepřové maso. Rodině chutnalo.