Recept

Pečené nadívané vepřové maso se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 165 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41600

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 ks Bujón hovězí
100 g Celer bulvový
3 ks Karotka
100 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
1,2 kg Vepřová pečeně
500 ml Voda pitná
Na nádivku
1 ks Cibule
1 ks Karotka
130 ml Mléko polotučné
40 ml Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rohlíky bílé
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
60 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 960 kcal
Kilojoule 4 017kJ
9% Sacharidy 33 g
94% Tuky 70 g
41% Sodík 828 mg
84% Bílkoviny 47 g

Pečené nadívané vepřové maso se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony a jednu karotku očistíme a nakrájíme na kostičky. Celer, pórek a 3 karotky očistíme a nakrájíme na špalíky, vejce rozšleháme. V půl litru vody uvaříme bujón. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nožem v něm zařízneme větší kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme vsáknout.

2

Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a odstavíme. Do mísy k vymačkaným rohlíkům přidáme vejce, žampiony s mrkví, osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme, naplníme s ní kapsu v mase a převážeme režnou nití.

3

Maso vložíme do pekáče, přidáme špalíky zeleniny, bobkový list, podlijeme vývarem a v troubě předehřáté na 165°C pečeme zhruba 150 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

4

Upečené maso a zeleninu vyjmeme na mísu a držíme na teple, šťávu přecedíme, z masa odstraníme nit.

5

Maso podáváme nakrájené na plátky s pečenou zeleninou a přelité vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept