Pečené nadívané vepřové maso se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené nadívané vepřové maso se zeleninou
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 165 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41600 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 ks | Bujón hovězí |
100 g | Celer bulvový |
3 ks | Karotka |
100 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,2 kg | Vepřová pečeně |
500 ml | Voda pitná |
Na nádivku | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 ks | Karotka |
130 ml | Mléko polotučné |
40 ml | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rohlíky bílé |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 271,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Bujón hovězí, Celer bulvový, Karotka, Sůl, Vepřová pečeně, Voda pitná, Cibule, Karotka, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené nadívané vepřové maso se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony a jednu karotku očistíme a nakrájíme na kostičky. Celer, pórek a 3 karotky očistíme a nakrájíme na špalíky, vejce rozšleháme. V půl litru vody uvaříme bujón. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nožem v něm zařízneme větší kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme vsáknout. |
2 | Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a odstavíme. Do mísy k vymačkaným rohlíkům přidáme vejce, žampiony s mrkví, osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme, naplníme s ní kapsu v mase a převážeme režnou nití. |
3 | Maso vložíme do pekáče, přidáme špalíky zeleniny, bobkový list, podlijeme vývarem a v troubě předehřáté na 165°C pečeme zhruba 150 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou. |
4 | Upečené maso a zeleninu vyjmeme na mísu a držíme na teple, šťávu přecedíme, z masa odstraníme nit. |
5 | Maso podáváme nakrájené na plátky s pečenou zeleninou a přelité vypečenou šťávou. |