Recept

Chlupaté knedlíky a hlávkové zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 41603

Ingredience

Knedlíky
400 g Brambory
10 g Majoránka
400 g Mouka pšeničná hladká
30 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
Zelí
3 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
10 g Kmín celý
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 509 kcal
Kilojoule 2 131kJ
20% Sacharidy 71 g
26% Tuky 19 g
23% Sodík 468 mg
28% Bílkoviny 16 g

Chlupaté knedlíky a hlávkové zelí postup přípravy receptu:

1

Knedlíky: Brambory oloupeme a na středním struhadle nastrouháme do misky, přidáme nastrouhaný česnek, mouku, rozklepneme celé vejce, vsypeme majoránku, sůl a dobře vařečkou promícháme. Těsto má byt spíše hustší.

2

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu, lžíci nabereme bramborové těsto, vytvoří se knedlíky, které vhazujeme do vařící vody a vaříme přibližně 10 minut. Až vyplavou na hladinu, tak jsou uvařené. Vyndáme je z vody do mísy, přidáme máslo, promícháme je a udržujeme v teple.

3

Zelí: Slaninu nakrájíme na kostky, dáme na pánev, přidáme máslo, oloupanou, na kostky nakrájenou cibuli, osmažíme dozlatova. Zelí nakrájíme na tenké proužky,přimícháme k surovinám v pánvi, promícháme, přisypeme kmín, ocet, cukr, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec zelí posypeme nasekanou petrželkou, podle chuti osolíme, opepříme. Zelí připravujeme na sporáku, ale můžeme také vložit do horké trouby na 30 minut.

Poznámka

Zelí a knedlíky podáváme teplé s pečeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept