Jednoduchý recept

Obalovaná vejce s játrovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 41604
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

200 g Játra drůbeží
120 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
80 g Žampiony - sterilované
Na obalení
50 g Mouka pšeničná hladká
4 ks Rajčata
80 g Strouhanka
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 749kJ
7% Sacharidy 26 g
64% Tuky 48 g
31% Sodík 610 mg
56% Bílkoviny 32 g

Obalovaná vejce s játrovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

V litru vody uvaříme vejce natvrdo, v půl litru vody uvaříme játra, scedíme a necháme okapat. Sterilované žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, pažitku jemně nasekáme, rajčata nakrájíme na osminky.

2

Uvařená vejce oloupeme, podélně rozřízneme a vyjmeme žloutky. Uvařená játra umeleme.

3

V míse utřeme žloutky se solí a játry. Vmícháme žampiony a pažitku. Směsí naplníme všechny žloutky, přitiskneme je k sobě a spojíme párátky.

4

Vejce obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a prosáté strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme vejce ze všech stran.

5

Usmažená vejce podáváme s pokrájenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept