Obalovaná vejce s játrovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalovaná vejce s játrovou nádivkou
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41604 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Játra drůbeží |
120 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
80 g | Žampiony - sterilované |
Na obalení | |
---|---|
50 g | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Rajčata |
80 g | Strouhanka |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 613,4mg |
Draslík | 553,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony - sterilované, Rajčata, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalovaná vejce s játrovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | V litru vody uvaříme vejce natvrdo, v půl litru vody uvaříme játra, scedíme a necháme okapat. Sterilované žampiony scedíme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno, pažitku jemně nasekáme, rajčata nakrájíme na osminky. |
2 | Uvařená vejce oloupeme, podélně rozřízneme a vyjmeme žloutky. Uvařená játra umeleme. |
3 | V míse utřeme žloutky se solí a játry. Vmícháme žampiony a pažitku. Směsí naplníme všechny žloutky, přitiskneme je k sobě a spojíme párátky. |
4 | Vejce obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a prosáté strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme vejce ze všech stran. |
5 | Usmažená vejce podáváme s pokrájenými rajčaty. |