Recept

Slepičí vývar se ztracenými vejci

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 41605

Ingredience

2 ks Bujón slepičí
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
80 g Sýr Ementál (Primátor)
4 ks Vejce slepičí
4 plátek Veka
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 128kJ
2% Sacharidy 8 g
27% Tuky 20 g
5% Sodík 92 mg
25% Bílkoviny 14 g

Slepičí vývar se ztracenými vejci postup přípravy receptu:

1

V litru vody uvaříme slepičí bujón, petrželovou nať jemně nasekáme, sýr nastrouháme. Plátky veky potřeme máslem a po obou stranách osmažíme dozlatova.

2

Osmažené plátky veky rozdělíme do hlubokých talířů, na každý plátek opatrně rozklepneme vejce, pomalu přelijeme vroucím slepičím vývarem, přesypeme sýrem a petrželovou natí. Hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept