Recept

Krůta pečená s vodními kaštany

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 41607

Ingredience

300 g Brokolice
5 ks Cibulka jarní
200 g Kaštany vodní
600 g Krůtí prsa
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
5 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
2 polévková lžíce Sezam - semena
500 g Rýže

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 655kJ
6% Sacharidy 21 g
253% Tuky 189 g
33% Sodík 650 mg
69% Bílkoviny 39 g

Krůta pečená s vodními kaštany postup přípravy receptu:

1

Ve větším hrnci v osolené vodě si uvaříme rýži. Vodu scedíme a hotovou rýži uložíme na teplém místě.

2

Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr. Brokolici opláchneme pod proudem tekoucí vody a rozebereme na jednotlivé růžičky. Omyjeme a oškrábeme mrkev, potom ji rozkrájíme na špalíčky o tloušťce asi 5 milimetrů. Očistíme jarní cibulky a nakrájíme je na kolečka silná asi 3 milimetry. Opláchneme vodní kaštany a uložíme je, aby okapaly. ¨

3

Připravíme si wok, do kterého vlijeme olej a opečeme na něm maso. Vložíme k němu ještě zeleninu, tedy brokolici, cibuli a mrkev. Směs ve woku dusíme 10 minut. Přiložíme k ní vodní kaštany a dále prohříváme. Přilijeme terijaki omáčku pro dochucení. Zasypeme sezamovými semínky. Podáváme s rýží

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept