Jednoduchý recept

Hovězí pečeně s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4161
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
800 g Hovězí plec
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
500 g Rajčata
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 098kJ
1% Sacharidy 5 g
17% Tuky 13 g
11% Sodík 222 mg
50% Bílkoviny 28 g

Hovězí pečeně s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, osolíme, opepříme a protkneme proužky slaniny. Poté maso opečeme na máslo po všech stranách. Jakmile je opečené, vyjmeme je a do másla dáme osmahnout cibuli a zeleninu jemně nakrájenou.

2

Opečené maso vložíme na zeleninový základ, přidáme špetku citronové kůry, podlijeme a dáme dusit nejdříve přikryté, ke konci poklici sundáme, aby maso zhnědlo. Ke konci pečení přidáme do šťávy oloupaná a nakrájená rajčata. Šťávu zahustíme moučným máslem.

3

Přípečky v průběhu pečení seškrabujeme do másla, aby se šťáva zbarvila. Na samý závěr přilijeme do šťávy víno a chvilku povaříme.

Poznámka

K pečeni podáváme makaróny, knedlíky anebo noky. Namísto hovězí plece můžeme použít hovězí zadní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept