Hovězí pečeně s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně s rajčaty
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4161 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
800 g | Hovězí plec |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
500 g | Rajčata |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 83,3mg |
Draslík | 607,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová kůra, Hovězí plec, Petržel kořen, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, osolíme, opepříme a protkneme proužky slaniny. Poté maso opečeme na máslo po všech stranách. Jakmile je opečené, vyjmeme je a do másla dáme osmahnout cibuli a zeleninu jemně nakrájenou. |
2 | Opečené maso vložíme na zeleninový základ, přidáme špetku citronové kůry, podlijeme a dáme dusit nejdříve přikryté, ke konci poklici sundáme, aby maso zhnědlo. Ke konci pečení přidáme do šťávy oloupaná a nakrájená rajčata. Šťávu zahustíme moučným máslem. |
3 | Přípečky v průběhu pečení seškrabujeme do másla, aby se šťáva zbarvila. Na samý závěr přilijeme do šťávy víno a chvilku povaříme. |
Poznámka
K pečeni podáváme makaróny, knedlíky anebo noky. Namísto hovězí plece můžeme použít hovězí zadní.