Jehněčí na cibulkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí na cibulkách
Jehněčí na cibulkách
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 41612 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
600 g | Jehněčí maso |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
3 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Škrob jemný kukuřičný gustin |
1500 ml | Vývar zeleninový |
30 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 126,8mg |
Draslík | 558,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,6mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej arašídový (podzemnicový), Olej sezamový, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Škrob jemný kukuřičný gustin, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí na cibulkách postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso vložíme do většího hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem, přitom 250 ml vývaru odložíme stranou. Vaříme doměkka. |
2 | Jehněčí nakrájíme na plátky o velikosti asi 1,5x 2 centimetry a tloušťce 3 milimetry. Jednotlivé kousky jehněčího masa obalujeme ve škrobu. |
3 | Do připraveného woku vlijeme arašídový olej, vhodíme na něj zázvor a zprudka opečeme. Potom přidáme maso a restujeme. Nakonec zalijeme zbytkem vývaru, který jsme si odložili stranou. Ztlumíme plamen a na mírné teplotě vaříme maso, až omáčka, ve které je, zhoustne. |
4 | Omyjeme jarní cibulky a nasekáme na drobné kousky. |
5 | Maso zakápneme sójovou omáčkou, rýžovým octem a sezamovým olejem. Osolíme a posypeme nasekanou jarní cibulkou. |