Jednoduchý recept

Pepřová omáčka k pečenému masu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 41613

Ingredience

1 dl Koňak Armaňak
20 g Koření Steak 7 pepřů
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 dl Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
1 dl Víno bílé
4 dl Vývar z hovězích kostí
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 742kJ
3% Sacharidy 11 g
43% Tuky 33 g
26% Sodík 528 mg
8% Bílkoviny 4 g

Pepřová omáčka k pečenému masu postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vlijeme víno, přidáme koření sedmí druhů a vaříme, aby se víno téměř vyvařilo.

2

Potom nalijeme olej, přidáme nastrouhaný zázvor, chvilku dusíme, přilijeme worcester, med, zalijeme vývarem, podle vlastní chuti osolíme, opepříme a povaříme 10 minut.

3

Před dovařením vhodíme máslo, přilijeme koňak, zamícháme a odstavíme. Připravenou omáčku přelijeme přes sítko.

Poznámka

Pepřovou omáčku podáváme k různým druhům pečeného masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept