Pepřová omáčka k pečenému masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pepřová omáčka k pečenému masu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 41613 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 dl | Koňak Armaňak |
20 g | Koření Steak 7 pepřů |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
2 kávová lžička | Omáčka pikantní worcesterová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
4 dl | Vývar z hovězích kostí |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 12,4mg |
Draslík | 434,5mg |
Vláknina | 392,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Sůl, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Koření Steak 7 pepřů, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pepřová omáčka k pečenému masu postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku vlijeme víno, přidáme koření sedmí druhů a vaříme, aby se víno téměř vyvařilo. |
2 | Potom nalijeme olej, přidáme nastrouhaný zázvor, chvilku dusíme, přilijeme worcester, med, zalijeme vývarem, podle vlastní chuti osolíme, opepříme a povaříme 10 minut. |
3 | Před dovařením vhodíme máslo, přilijeme koňak, zamícháme a odstavíme. Připravenou omáčku přelijeme přes sítko. |
Poznámka
Pepřovou omáčku podáváme k různým druhům pečeného masa.