Jednoduchý recept

Pikantní kuře s broskví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 41614
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Broskve
350 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Máta
30 ml Ocet jablečný
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
50 ml Víno bílé
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 753kJ
5% Sacharidy 16 g
27% Tuky 20 g
16% Sodík 322 mg
69% Bílkoviny 39 g

Pikantní kuře s broskví postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na 3 proužky a vložíme do mísy. Přidáme ocet a nastrouhaný zázvor. Vše pořádně promícháme a necháme dvě hodiny uležet na chladném místě.

2

Broskve spaříme vroucí vodou, rozpůlíme je, oloupeme a zbavíme pecek. Poté je nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a deset minut pečeme uleželé maso.

3

Na pánev pak přendáme broskve a přilijeme víno. Vsypeme mátu a počkáme, až trochu zvláční. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem.

Poznámka

Podáváme s bramborem popřípadě s dušenou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept