Pikantní kuře s broskví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kuře s broskví
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 41614 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Broskve |
350 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Máta |
30 ml | Ocet jablečný |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 112,0mg |
Draslík | 991,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 594,6mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Máta, Ocet jablečný, Sůl, Víno bílé, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kuře s broskví postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa nakrájíme na 3 proužky a vložíme do mísy. Přidáme ocet a nastrouhaný zázvor. Vše pořádně promícháme a necháme dvě hodiny uležet na chladném místě. |
2 | Broskve spaříme vroucí vodou, rozpůlíme je, oloupeme a zbavíme pecek. Poté je nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a deset minut pečeme uleželé maso. |
3 | Na pánev pak přendáme broskve a přilijeme víno. Vsypeme mátu a počkáme, až trochu zvláční. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Podáváme s bramborem popřípadě s dušenou zeleninou.