Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 41617
Kategorie: Maso

Ingredience

20 g Bazalka
100 g Brokolice
1 kávová lžička Citronová tráva
5 kávová lžička Kari pasta červená
400 ml Kokosové mléko
20 g Koriandr celý
500 g Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika žlutá
100 g Rajčata
300 g Rýže dlouhozrnná
2 ks Šalotka
160 g Sójové výhonky
450 ml Voda pitná
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 432kJ
26% Sacharidy 93 g
36% Tuky 27 g
17% Sodík 343 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kuře na červeném kari postup přípravy receptu:

1

Omytá kuřecí prsa osušíme. Rozporcuje na proužky široké asi 1cm.

2

Omyjeme a rozpůlíme cherry rajčata. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme ji a umyjeme v ní brokolici. Z šalotek odstraníme slupku a pokrájíme je na jednotlivé osminky. Pod tekoucí vodou opláchneme papriku, rozřízneme ji na polovinu, odstraníme semínka a bílé žebroví. Paprikovou dužinu pokrájíme na proužky o šířce asi 1 centimetr.

3

Do sítka nasypeme rýži a promyjeme ji ve studené vodě. Opláchnutou vložíme do hrnce a zalijeme ji 450 mililitry vody. Počkáme, až voda začne vřít. Ztlumíme plamen a na mírné teplotě vaříme 15 minut.

4

Nachystáme si wok, do něhož vlijeme 3 polévkové lžíce kokosového mléka. Jakmile začne vařit, prováříme ještě asi 2 minuty. Vložíme kari pastu, kterou necháme na ohni vypěnit a lehce ji mícháme. Zalijeme ji zbytkem kokosového mléka a také drůbežím vývarem. Vaříme asi 3 minuty. Do směsi ve woku vložíme pokrájené kuřecí maso a zeleninu, tedy rajčata, brokolici, papriku a cibuli. Asi 4 minuty vaříme.

5

Pokrm dochutíme posekanou citronovou trávou, nasekaným koriandrem a

6

zakápneme sójovou omáčkou. Do misky rozsypeme rýži, přidáme k ní maso a nakonec posypeme nasekanou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept