Jednoduchý recept

Mátová omáčka po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 41620

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
4 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 kávová lžička Cukr moučkový
2 polévková lžíce Máta
4 polévková lžíce Ocet vinný
400 ml Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 896 kcal
Kilojoule 3 748kJ
1% Sacharidy 3 g
133% Tuky 100 g
3% Sodík 60 mg
0% Bílkoviny 0 g

Mátová omáčka po indicku postup přípravy receptu:

1

Smícháme ocet s citronovou šťávou a přivedeme k varu. Vhodíme nahrubo nasekanou mátu a odstavíme.

2

Všechny ostatní ingredience rozmícháme v oleji, přilijeme k mátovému odvaru a necháme odstát do druhého dne. Poté scedíme a podáváme.

3

Omáčka je vhodná zejména ke skopovému masu, rybám, rýži nebo zelenině.

Poznámka

čas vaření je bez odstátí odvaru-12h

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept